to pierwsze i jedyne na świecie połączenie przefermentowanego mumio oraz najwyższej jakości Matsun zamknięte w jednej kapsułce.
Po 25 latach badań nad bakteriami probiotycznymi oraz wykorzystaniu procesu fermentacji i liofilizacji wieloetapowej, udało się opracować metodę produkcji formy acidofilnej preparatów. Wytworzono produkt zawierający możliwie najwyższą dawkę mumio (150 mg), przefermentowaną i niesioną bezpośrednio do jelit przez 19 bakterii probiotycznych w formie mleczanowej. Badania wykazują, że taka forma wielokrotnie zwiększa wchłanialność substancji zawartych w mumio, dzięki czemu jego dobroczynne działanie na nasz organizm jest o wiele większe.
Mumio to żywiczna substancja wydobywana w górzystych regionach, w różnych częściach świata.
To naturalnego pochodzenia adaptogen, który zwiększa odporność organizmu. Działa: przeciwzapalnie • przeciwbakteryjnie • przeciwwirusowo • tonizująco • wspomaga rozwój procesów metabolicznych w tkankach mięśniowo-kostnych w przypadku stłuczeń czy urazów.
Matsun (sfermentowany produkt mleczny) o szczepie Lactobacterium mazuni „Karine” Str. 2 utrzymuje i reguluje fizjologiczną równowagę mikroflory jelitowej.
- ogranicza tworzenie się gazów, eliminuje zaparcia, poprawia perystaltykę jelit;
- normalizuje metabolizm, oczyszcza wątrobę;
- wzmacnia tkankę kostną, zmniejsza prawdopodobieństwo osteoporozy i próchnicy;
- stymuluje produkcję interferonu oraz aktywność makrofagów (komórki ochronne);
- poprawia krążenie krwi poprzez zwiększenie napięcia naczyń krwionośnych;
- stabilizuje czynność wątroby i nerek;
- uspokaja nerwy, zwalcza bezsenność, pomaga radzić sobie ze stresem;
- utrzymuje ostrość wzroku;
- usuwa toksyny, zły cholesterol, rozpuszcza płytkę nazębną, zwiększa witalność;
- poprawia stan włosów, wzmacnia paznokcie, sprzyja regeneracji skóry.
Probiotyki NARUM
można nabyć w firmowym
sklepie Nieznanego Świata
www.nieznany.pl
tel. (22) 827 93 49
Połączenie tych obu niesamowitych, naturalnych produktów sprawia, że kapsułka Mumio Acidofilne ma niespotykaną siłę działania.
W trakcie fermentacji dobroczynne składniki zawarte w mumio przedostają się do błony cytoplazmatycznej bakterii Karine, są bez problemu przenoszone do przewodu pokarmowego człowieka, stają się bardziej dostępne i łatwo przyswajalne przez organizm.
Mumio pobudza również aktywność pałeczek kwasu mlekowego oraz bakterii bifido. Dzięki formie mleczanowej wszystkie mikro- i makroelementy zawarte w preparacie są możliwie najlepiej przyswajalne, a organizm może maksymalnie je wykorzystać.