Leczenie żywieniem

Leczenie żywieniemLeczenie żywieniem. Źródło życia i zdrowia
Jadwiga Kempisty
Wydanie własne, Wrocław 2012

Autorka tej książki, która jest lekarzem medycyny z ponad 40-letnim stażem (jej córka zaś pełni funkcję ordynatora w niemieckiej klinice, z powodzeniem lecząc pacjentów m.in. za pomocą homeopatii) podczas niedawnego sympozjum we Wrocławiu, towarzyszącego jubileuszowi 30-lecia Stowarzyszenia Radiestetów i Bioenergoterapeutów BIORAD miała bardzo bojowe wystąpienie, w trakcie którego opowiadała m.in., z jakimi kłopotami w środowisku lekarskim spotykała się, lansując swój model myślenia o zdrowiu i skutecznych metodach walki z chorobami.

Pasją dr Kempisty jest przede wszystkim odżywianie się, ale w praktyce terapeutycznej stosuje również ziołolecznictwo, akupunkturę, akupresurę i homeopatię klasyczną. Trafiających do jej gabinetu pacjentów traktuje zgodnie z zasadami medycyny holistycznej, łącząc tradycje i doświadczenia lecznicze różnych kultur z najnowszymi metodami medycyny molekularnej.
Jeśli więc chcecie dowiedzieć się, na czym polegają najbardziej typowe nieprawidłowe nawyki żywieniowe, jak skutecznie oczyścić wątrobę, dlaczego tak często szwankuje nam jelito grube i z jakiego powodu potrawy należy solić dopiero na talerzu, po ich ugotowaniu (nawiasem mówiąc, inni autorzy poradników zdrowotno-żywieniowych nie podzielają opinii dotyczącej takiego właśnie używania soli, my natomiast w ogóle nie mamy wspomnianego dylematu, gdyż uważamy, że najlepiej z niej zrezygnować w ogóle), przeczytajcie Leczenie żywieniem. Warto też porównać rady i wskazówki serwowane w tej książce z innymi, o jakich mowa w następnej recenzji.

Recenzja: Nieznany Świat 3/2013

Numer bieżący



Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. Więcej informacji w Polityce prywatności.