Cud oleju kokosowego

Cud oleju kokosowego.
Bruce Fife
Studio Astropsychologii, Białystok 2010

W miarę upływu czasu ponownie odkrywamy (ponownie, gdyż nasi przodkowie doskonale o tym wiedzieli) rewelacyjne właściwości różnych  darów Natury. Należy do nich olej kokosowy, który – jak się okazuje – chroni przed chorobami serca, nowotworami, cukrzycą, zapaleniem stawów, osteoporozą, miażdżycą tętnic i wieloma dysfunkcjami zwyrodnieniowymi, a także unicestwia wirusy, pomaga zwalczać nadwagę, zapobiega przedwczesnemu starzeniu się skóry oraz – to szczególnie ważne – wydatnie wzmacnia układ immunologiczny.

To po prostu – jak przekonuje autor – który w swojej książce serwuje liczne przepisy na przyrządzanie potraw z wykorzystaniem oleju kokosowego – jeden z najwspanialszych zdrowych produktów spożywczych. Nie jest też z pewnością przypadkiem, że stosujące tradycyjną dietę z udziałem oleju kokosowego ludy i plemiona (vide mieszkańcy Wysp Południowego Pacyfiku) cieszą się doskonałym zdrowiem, a tajemnica oleju kokosowego kryje się również w fakcie, że niezależnie od swoich życiodajnych składników wytwarza on energię, a nie tłuszcz.

Ważną zaletą tej książki są m.in. przytoczone w niej autentyczne historie wymienionych z nazwiska ludzi, którzy dzięki spożywaniu oleju kokosowego pokonali poważne często schorzenia. Przy okazji użyteczna wskazówka wobec widma kolejnej epidemii grypy: jak twierdzi autor, wystarczy zażywać do każdego posiłku trzy łyżki stołowe oleju kokosowego zmieszanego z sokiem pomarańczowym, a po trzech dniach infekcja minie bez śladu. Warto przekonać się, czy to prawda.

Recenzja: Nieznany Świat 3/2011

Bieżący numer



Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. Więcej informacji w Polityce prywatności.