ZDROWIE NA TWOIM STOLE. Jak, kiedy, ile i co jeść? Schorzenia trzustki. 73 recepty na zdrowie
Wydawnictwo KOS, Katowice 2017
Recenzować tę ważną i sympatyczną książeczkę trudno (przede wszystkim trzeba jeść to, co zaleca autorka). Nie odnotować jednak Zdrowia na twoim stole nie możemy, gdyż tomikowi KOS-a udzieliliśmy patronatu medialnego. Zasygnalizujmy więc jedynie, że w środku znajdziemy wskazówki i porady żywieniowe ze szczególnym uwzględnieniem cennych komponentów dietetycznych, a zwłaszcza roślin leczniczych. Dodajmy, że w Polsce mamy do dyspozycji ok. 2200 gatunków roślin uprawnych lub dziko rosnących, spośród których ok. 200 jest stosowanych w ziołolecznictwie. Nauczmy się z nich korzystać z pożytkiem dla własnego zdrowia.
Recenzja: Nieznany Świat 04/2017